הרשאות והתראות, מה הקשר?

29 באוגוסט 2010

אז זהו, שיש קשר.

למה הכוונה? כאשר אנחנו נותנים למישהו הרשאה לרשימה מסוימת (מרמת קריאה ומעלה), הוא יכול להוסיף לעצמו התראות לרשימה. ועד כאן הכל טוב ויפה.

אבל מה קורה כאשר מחליטים להוריד למישהו הרשאות לרשימה וזאת לאחר שהוא כבר יצר לעצמו התראה על אותה רשימה? (זאת אומרים מסירים לו את כל ההרשאות לרשימה ולא משנים לו את רמת ההרשאה)

היינו מצפים, טוב לפחות אני מצפה, שלא ישלחו לו יותר התראות לאותה רשימה, נכון? אז זהו, שלא. עדיין הוא יקבל התראות לרשימה לפי ההגדרות שקבע.

מצב אבסורדי וגם בעיה של אבטחת מידע.

למה אבסורדי? כיוון שאותו משתמש שיצר לעצמו התראות, לא יכול לבטל את האפשרות לקבל ההתראות כעת. (אין לו הרשאות, זוכרים?)

ולמה בעיה של אבטחת מידע? ההתראות כוללת מלל מתוך הרשימה עצמה, כל השדות ותוכנם מופיעים בהתראה עצמה, ולא משנה שבלחיצה על הקישורים בהתראה הוא יקבל את ההודעה שאין לו הרשאה לרשימה.

מה עושים?

קודם כל צריך לשים לב – כאשר מסירים הרשאות לבטל גם את ההתראות. למנהל האתר יש אפשרות לבטל התראות של משתמשים אחרים.

איך עושים את זה?

  1. בהגדרות האתר יש לבחור באפשרות התראות משתמש בקטגוריה ניהול אתר.

    alert1

  2. לאחר שיפתח חלון התראות משתמש, יש לבחור מהרשימה את המשתמש שעבורו אנו רוצים להסיר התראות ואז ללחוץ על עדכן.alert2
  3. כעת יופיעו כל ההתראות של אותו משתמש באתר זה. סמנו רק את הרשימות שעבורן אתם רוצים להסיר את ההתראה ולחצו על מחק התראות נבחרות. alert3
  4. זהו. כעת המשתמש יפסיק לקבל התראות עבור רשימות אלו.

פשוט, לא?

הוסף תגובה
facebook linkedin twitter email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *