Visual Studio 2010 Error On Source Control Explorer

March 8, 2012

5 comments

Today I’ve encountered a strange error when opening the Source Control Explorer:


Team Foundation Error

Method not found: ‘Boolean Microsoft.TeamFoundation.VersionControl.Client.Workspace.OwnerNameMatches(System.String)’.


TeamExplorer_With_VS2010


That denied any use of the source control.


I’ve tried re-applying Visual Studio 2010 SP1 and TFS 2010 SP1 but to no avail.


Eventually, only after a complete uninstallation and reinstallation of Visual Studio 2010 SP1 the error has gone. Hmmpf.

Add comment
facebook linkedin twitter email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

5 comments

  1. RuberoidMarch 12, 2012 ב 18:21

    I’ve got the same error. And reinstallation of VS 2010 sp1 wont help. Any idea?

    Reply
  2. kmorazMarch 12, 2012 ב 18:46

    @Ruberoid I’ve found that neither repairing nor reapplying the SP1 of Visual Studio was enough. By complete reinstallation I mean:
    1. Uninstall Visual Studio 2010 SP1
    2. Uninstall Visual Studio 2010
    3. Install Visual Studio 2010
    4. Install Visual Studio 2010 SP1

    Reply
  3. Aaron PattenJune 20, 2013 ב 12:20

    The compatibility patch does nothing for this problem. Don’t waste your time. This is a bug in visual studio 2010.

    Reply
  4. Martin JorgensenJuly 11, 2013 ב 10:26

    I agree with Aaron. I started having this error in VS2010 after installing TFS build services on our build server. Installing the patch has not solved it.

    Reply